Witte selder in citroensaus
|
Minder dan 30 min.
Ingrediënten:
|
|
Bereiding:
|
-
Snij de selderstengels in blokjes van +/- 1, 5 cm.
-
Goed spoelen.
-
Kook nu de selder gaar in licht gezouten water. (+/- 15 min)
-
Kontroleer op gaarheid en giet af.
-
OPGEPAST:
Kookwater bijhouden, moet dienen voor de saus !
-
Breng in een kookpot een klontje boter.
(voldoende, ook niet overdrijven - bij voorkeur echte boter, margarine kan eventueel ook).
-
Laat de boter smelten.
-
Voeg nu het selderkookvocht toe.
-
Peper en zout toevoegen.
-
Aan de kook brengen
-
Neem een kommetje en doe hier +/- 1 ruime soeplepel maïsbloem in.
(houd rekening met de hoeveelheid water en selderblokjes)
-
Giet nu water in het kommetje tot wanneer de maïsbloem juist onderstaat.
-
Goed mengen.
-
Wanneer het selderkooksel in de kookpot kookt het maïsbloem mengsel al roerend toevoegen.
-
Goed mengen.
-
Voeg nu het citroensap toe en meng. (Doe dit voorzichtig en naar eigen smaak)
(de citroensaus moet zacht vloeibaar worden en mag zeker niet te dik worden)
-
Breng nu de gekookte selderblokjes in deze citroensaus en meng voorzichtig.
-
Proeven en eventueel wat extra citroen toevoegen.
-
Klaar.
Opdienen met gekookte aardappelen.
Vlees: kotelet of worst.
TIP: Als vlees kan men eventueel gehakt balletjes toevoegen in de citroensaus.
|